Reakcija Državnih nekretnina na istup bivše zaposlenice gđe Maje Đerek

Potaknuti učestalim medijskim istupima bivše zaposlenice Maje Đerek o poslovanju trgovačkog društva Državne nekretnine smatramo potrebnim još jednom odbaciti navode koje je izrekla na račun Društva, a koji su već više puta javno demantirani.

Nadalje, bivša zaposlenica, gđa Đerek, kontinuirano iznosi neistine o trgovačkom društvu, a nakon uručenog joj otkaza o radu. Plasiranjem poluinformacija u medije, a koje je trgovačko društvo već više puta javno demantiralo, želi u sudskim postupcima koje vodi protiv Društva priskrbiti bolju poziciju te se s odmakom od godine i pol dana stavlja u ulogu „zviždačice“.

Godinu i pol dana od pokretanja sudskog spora tvrdi da razlog njezinog otkaza nije skrivljeno ponašanje već prijave koje je podnosila.  Neistine koje iznosi gđa Đerek demantirane su u prosincu 2021. pravomoćnim drugostupanjskim rješenjem Županijskog suda kojim je utvrđeno da Maja Đerek

nije dokazala da je izvršila unutarnje ili vanjsko prijavljivanje nepravilnosti ili nezakonitosti u radu Državnih nekretnina te da isto nije razlog njezinog otkaza!

Gđa Đerek iznosi niz paušalnih i neutemeljenih, već više puta demantiranih tvrdnji: 1. PRIOPĆENJE društva Državne nekretnine d.o.o. na temu hitnih mjera sanacije na stanu u Jurišićevoj ulici 8 u Zagrebu, 2. Reagiranje trgovačkog društva Državne nekretnine d.o.o. na tekst Nacionala i na temu upravljanja stanova za službene potrebe iz portfelja Društva te o dodjeli na korištenje takvih stanova, 3, Nacional – odgovor na upit za poslovne prostore, te vrši medijski pritisak upravo tjedan dana prije nego se nastavlja ročište za radni spor.

Kako se upravlja poslovnim prostorima ovog Društva, također je javno dostupna informacija Upravljanje poslovnim prostorima od ugovaranja zakupa i praćenja ugovora do upravljanja potraživanjima i raskida ugovora te su razvidne neistine koje je iznijela kao bivša direktorica Sektora za poslovne prostore, a za koje poslove je i sama bila odgovorna kao tadašnji čelnik Sektora.

S obzirom na radni spor koji je u tijeku Društvo neće detaljnije komentirati istup gđe Đerek te će se o svemu oglasiti po završetku spora. Zaključno, Društvo je poslovalo i posluje zakonito te temeljem provedenih revizorskih procedura nisu utvrđene nepravilnosti i/ili nezakonitosti, a mišljenje je revizora da Društvo istinito i fer prikazuje financijski položaj.

Objavljeno: 25. siječnja 2022.