Pravila privatnosti

Trgovačko društvo DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o. (u daljnjem tekstu: Društvo) kao voditelj obrade osobnih podataka štiti Vašu privatnost i u skladu s važećim europskim i nacionalnim propisima o zaštiti podataka obrađuje one osobne podatke koji su neophodni za svrhu za koju su prikupljeni.

Pravo na korištenje osobnih kao i anonimnih podataka u zakonski dopuštenom opsegu, uz ograničenja temeljem niže navedenih prava ispitanika, ima trgovačko društvo DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o.

 

1. Kontakt podaci voditelja obrade:

Trgovačko društvo DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o.

Planinska ulica 1

10 000 Zagreb

e-mail: gdpr@hr-nekretnine.hr

 

2. Svrha i pravni temelji za obradu osobnih podataka

Vaše osobne podatke prikupljamo, obrađujemo i pohranjujemo u sljedeće svrhe:

 • Upravljanje i raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske
 • Ispunjavanje zakonskih i ugovornih obveza u skladu s pozitivnim propisima na snazi u RH
 • Ispunjavanje pravnih obveza u smislu čl. 6.1. t. (c) Uredbe
 • Za potrebe legitimnih interesa voditelja obrade ili treće strane, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode ispitanika (čl. 6.1. t. (f) Uredbe)
 • Postupanje po zaprimljenim upitima vezanima za poslovni odnos s Društvom

 

3. Sigurnost podataka

Trgovačko društvo DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o. poduzelo je u svrhu zaštite Vaših podataka odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere koje Vaše podatke, između ostaloga, štite od gubitka, manipulacije ili neovlaštenog pristupa. Poduzete se mjere redovito provjeravaju i kontinuirano prilagođavaju aktualnom stanju tehnike. Ako dođe do povrede Vaših osobnih podataka koja bi predstavljala velik rizik za Vaša prava i slobode, izvijestit ćemo Vas o tome u skladu s važećim propisima.

U svrhu što kvalitetnije zaštite osobnih podataka, svi se zaposlenici voditelja obrade temeljem akata Društva obvezuju na čuvanje osobnih podataka.

Za adekvatnu zaštitu Vaših osobnih podataka, osim navedenih mjera zaštite i sigurnosti poduzetih s naše strane, nužno je da i Vi sami brinete o sigurnoj pohrani predanih Vam podataka.

 

4. Vremensko razdoblje čuvanja osobnih podataka

Vaše osobne podatke obrađujemo do ispunjenja svrhe za koju su prikupljeni, odnosno do ispunjenja svih ugovornih prava i obveza, uvažavajući rokove propisane pozitivnim propisima na snazi u RH.

 

5. Kolačići

Kako bi se osigurao ispravan rad ove internetske stranice, na Vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

(5.1.) Što su kolačići?

Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na Vaše računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenoj internetskoj stranici. Pomoću kolačića internetska stranica pamti Vaše radnje i željene postavke (poput korisničkog imena, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri prelasku s jedne njegove stranice na drugu.

(5.2.) Na koji se način koristimo kolačićima?

Na ovim internetskim stranicama koristimo kolačiće koji su prijeko potrebni za ispravan prikaz. Te kolačiće možete izbrisati ili blokirati, ali ako to učinite, neke funkcije te stranice možda neće raditi kako je predviđeno.

(5.3.) Osobni podaci

Informacije povezane s kolačićima ne služe za Vašu identifikaciju, a podaci o navikama pregledavanja isključivo su pod našim nadzorom. Kolačićima se ne koristimo ni u koje druge svrhe osim onih koje smo ovdje opisali.

(5.4.) Kolačići trećih osoba

Koristimo Google Analytics kako bismo prikupili anonimne informacije o broju posjeta i najpopularnijim objavama.

Usluga web analitike među ostalim prikuplja podatke o web stranici s koje je posjetitelj došao, koje je podstranice posjetio ili kako često i koliko dugo pregledava određenu podstranicu. Web analitika se koristi za optimizaciju web stranice i kako bi se provela analiza oglašavanja na internetu.

Vlasnik servisa Google Analytics je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, SAD.

Posjetitelj se može usprotiviti prikupljanju i obradi osobnih podataka koje je generirao Google Analytics, a koji su vezani uz korištenje ove internetske stranice. Kako bi to ostvario, posjetitelj treba skinuti dodatak pregledniku koji se nalazi na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout i instalirati ga. Ovaj dodatak putem JavaScripta daje Google Analyticsu do znanja da se informacije o posjeti web stranice od strane posjetitelja ne smiju prikupljati i obrađivati. Google instalaciju navedenog dodatka pregledniku smatra valjanim prigovorom protiv prikupljanja osobnih podataka.

Dodatne informacije i Googleove smjernice vezane za zaštitu osobnih podataka mogu se naći na https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ i https://www.google.com/analytics/terms/us.html.

(5.5.) Kako se kontroliraju kolačići?

Kolačiće možete kontrolirati ili izbrisati prema želji. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na Vašem uređaju, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu internetskoj stranici morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

 

6. Prava koja Vam pripadaju

 • Pravo na pristup osobnim podacima

U svakom nas trenutku imate pravo kontaktirati i zatražiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci i u kojoj mjeri.

 • Pravo na ispravak

Obrađujemo li Vaše nepotpune ili netočne osobne podatke, u svako doba možete zatražiti njihov ispravak odnosno njihovu dopunu.

 • Pravo na brisanje

Imate pravo zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako svrha u koju su isti prikupljani više ne postoji, ako se radi o nezakonitoj obradi ili ako obrada nerazmjerno zadire u Vaše zaštićene legitimne interese.

Međutim, potrebno je pritom voditi računa o mogućem postojanju drugih razloga koji bi mogli biti protivni potpunom brisanju Vaših podataka, primjerice zakonom uređene obveze pohranjivanja, postupci u tijeku, postavljanje, ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva itd.

 • Pravo na ograničenje obrade

Obrađujemo li Vaše nepotpune ili netočne osobne podatke, u svako doba možete zatražiti njihov ispravak odnosno njihovu dopunu.

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših podataka:

– ako osporavate točnost Vaših podataka, i to tijekom razdoblja koje nam omogućuje provjeru točnosti podataka,

– ako je obrada Vaših podataka nezakonita, ali ste brisanje odbili i umjesto toga tražite ograničavanje korištenja podataka,

– ako nam za predviđenu svrhu podaci više nisu potrebni, a Vi ih još uvijek trebate za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva, ili

– ako ste na obradu podataka uložili prigovor.

 • Pravo na prijenos podataka

Podatke koje ste nam ustupili i koje obrađujemo na temelju Vaše privole ili radi izvršavanja ugovora, a njihova obrada se provodi automatiziranim putem, predat ćemo Vam na Vaš zahtjev u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu. Ako je to tehnički izvedivo, možemo ih i direktno prenijeti drugom voditelju obrade, ovisno o Vašem zahtjevu.

 • Pravo na prigovor

Obrađujemo li Vaše podatke radi izvršavanja zadaća od javnog interesa, izvršavanja javnih ovlasti ili obradu temeljimo na potrebama naših legitimnih interesa, možete uložiti prigovor na obradu podataka ako postoji jači interes za zaštitom Vaših podataka

Ako smatrate da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili propise o zaštiti osobnih podataka i time doveli do povrede Vaših interesa, prava ili sloboda, molimo kontaktirajte nas kako bismo mogli razjasniti sva moguća pitanja.

Sva gore navedena prava možete ostvariti izravno u trgovačkom društvu DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o, upućivanjem poruke elektroničke pošte na adresu: gdpr@hr-nekretnine.hr.

Osim direktno nama, sa svojim se prigovorom ili žalbom možete obratiti i nadležnom tijelu za zaštitu osobnih podataka u RH – Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) na adresu: azop@azop.hr.

 

7. Promjene politike privatnosti

Kako bi Politika privatnosti bila točna i ažurna, zadržavamo pravo promjene onda kada je to neophodno za unaprjeđenje i zaštitu privatnosti podataka.