Državne nekretnine tradicionalno u fažanskoj Eko akciji

Državne nekretnine d.o.o. odazvale su se i ovogodišnjoj Eko akciji čišćenja podmorja, “Eko Fažana 2023.”, koja se održala u subotu, 20. svibnja 2023., i kao aktivan subjekt luke Fažana podržali ju slanjem djelatnika s brodicom za osiguravanje zone ronjenja.

Čišćenje sjevernog i južnog dijela fažanske luke na kopno je iznijelo oko dva kubika različitog smeća. Ronioci KPA Uljanik i KPA Medulin izronili su more onoga što moru ne pripada, od jednokratne plastike, plastičnih i staklenih boca, mreža, lanaca, stolica, guma, vrećica, vrša do romobila i velikih plastičnih sanduka. U prikupljanju smeća s barkama i na kopnu sudjelovali su i članovi PŠRD Sardela, Fažana, JK Brioni, Fažana, djelatnici fažanskog Komunalca Fažana, Lučke uprave i Državnih nekretnina d.o.o. te Turističke zajednice Općine Fažana.

Eko akcija čišćenja lukobrana i akvatorija fažanske luke organizirana je pod pokroviteljstvom Općine Fažana, a osim organizatora, Turističke zajednice Općine Fažana, PŠRD Sardela iz Fažane, JK Brioni Fažana i CPA Pula, sudionicima akcije se u 2023. pridružila i Eko patrola Dječjeg vrtića Sunce iz Fažane.

Objavljeno: 22. svibnja 2023.