Humanitarna akcija zaposlenika Državnih nekretnina “Sretan Božić neka bude svima”

Unatoč tome što prosinački dani brzo lete u iščekivanju radosnog ozračja koje nam donosi blagdansko vrijeme, zaposlenici Državnih nekretnina nestrpljivo su dočekali tradicionalno božićno darivanje djece iz dječjeg doma za nezbrinutu djecu u Kući sv. Terezije od Malog Isusa o kojoj brinu sestre Karmelićanke Božanskog Srca Isusova.

Predstavnici zaposlenika posjetili su u ponedjeljak 19. prosinca 2022. njihovu kuću na zagrebačkom Vrhovcu i dostavili darove kojima su i ove godine nastojali ispuniti dječje želje, a osim sestre Antonije koja nas je provela dijelom kuće, zahvalna svima onima koji su im pomogli da se nakon potresa vrate u obnovljene prostore, susreli smo i vrijedne dječje ruke u pripremi jaslica, vidjeli starije kako strpljivo pomažu mlađima u školskim zadacima i dječja srca koja vrijedno i fokusirano rješavaju školske zadatke. A kako je posjet bio samo dan poslije povratka hrvatske nogometne reprezentacije sa svjetskog prvenstva, u susret nam je iz spavaonice dotrčao i jedan mali Modrić!

Humanitarna akcija “Sretan Božić neka bude svima” pokrenuta je još 2017. i nisu ju zaustavili ni pandemija ni potresi, a ove nas je godine podsjetila na to koliko je od dostave samih darova važnija radost susreta u duhu Božića koji u nama čini dobra djela.

Dom za nezbrinutu djecu sestara karmelićanki, Kuća sv. Terezije od Malog Isusa, trenutno zbrinjava 27 djece predškolske i školske dobi kojoj časne sestre i odgojitelji svojom brigom i susretljivošću nastoje nadomjestiti sve ono za što molimo da čudo Božića obasja svojim svjetlom, obnovi i donese u svaki obiteljski dom.

Objavljeno: 22. prosinca 2022.