U volonterskoj akciji čišćenja u Nacionalnom parku Brijuni sudjelovali i zaposlenici Državnih nekretnina

U nedjelju, 28. ožujka 2021., održana je tradicionalna volonterska akcija čišćenja plaža Velikog Brijuna od naplavina iz mora pod voditeljskom palicom Javne ustanove Nacionalni park Brijuni. Akciji čišćenja pridružili su se i zaposlenici Državnih nekretnina d.o.o. te su zajedno s djelatnicima Nacionalnog parka i pripadnicima Počasno-zaštitne bojne s Brijuna dali svoj doprinos čistim plažama na otoku.

Osim djelatnika institucija koje upravljaju područjima na Velom Brijunu, vrijednu su akciju čišćenja, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, volontiranjem podržali i građani te volonteri pripadnici udruga iz Pule i okolice.

Nakon pozdravnog govora i zahvale ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Brijuni, dr. sc. Marna Milotića, sudionici su podijeljeni u manje skupine i strateški raspoređeni po plažama duž čitavog otoka, a sav je prikupljeni otpad prije odvoženja sortiran na licu mjesta kako bi kasnije bio pravilno zbrinut sukladno propisima o zbrinjavanju otpada.

Sudionici ove tradicionalne volonterske akcije imali su osiguran obrok, potrebnu zaštitnu i radnu opremu za prikupljanje plastične i papirnate ambalaže, a svojim sudjelovanjem iskazali su želju da Veli Brijun ostane čist otok netaknute prirode.

Objavljeno: 29. ožujka 2021.