Reakcija trgovačkog društva na kontinuirane medijske istupe bivše zaposlenice Državnih nekretnina

Potaknuti kontinuiranim medijskim istupima bivše zaposlenice Državnih nekretnina Maje Đerek u kojima iznosi neistinite tvrdnje, nepotpune informacije i neutemeljene zaključke s ciljem osporavanja dobivenog otkaza i poboljšanja položaja u radnom sporu, Društvo se očituje kako slijedi.

Gđa Đerek bila je odgovorna za upravljanje poslovnim prostorima dvije godine te je otkaz dobila u rujnu 2020., a vezano za poslovne prostore gotovo četiri godine nije smatrala oportunim prijaviti nadležnim tijelima sve što danas iznosi u medijima o Državnim nekretninama d.o.o.

Gđa Đerek je otkaz dobila zbog skrivljenog ponašanja, a ne zbog tzv. prijava za nepravilnosti ili nezakonitosti, za koje je sudskim postupkom dokazano da nisu postojale.

Iskrivljujući poslovne podatke Društva i selektivno opisujući poslovanje i procedure, manipulira javnošću i želi prikazati postojanje nepravilnosti ili nezakonitosti. Društvo još jednom odbacuje neosnovane tvrdnje i javno iskrivljene teze koje iznosi u medijima na račun Društva.

Za neprimjereno ponašanje u radnom kolektivu gđa Đerek je upozoravana i pisano i usmeno, a javnim istupima zbog samopromocije obezvrjeđuje rad ostalih zaposlenika koji svoj posao rade savjesno, odgovorno i zakonito.

Društvo posluje i radi po zakonu, o čemu svjedoče pozitivni revizijski nalazi od 2016.; trgovačko društvo radi kao stručno tijelo po profesionalnim standardima i Zakonu o trgovačkim društvima, a ne kao političko tijelo kakvim ga želi prikazati gđa Đerek.

Fokus trgovačkog društva je učinkovito upravljanje državnom imovinom iz portfelja Društva te ostvarivanja porasta prihoda od imovine kojom upravlja u korist RH. Društvo kontinuirano od 2016. bilježi rast prihoda te je nastavilo bilježiti rast i posljednje dvije krizne godine uslijed otežanog poslovanja u pandemiji i nakon potresa.

Zaključno, s obzirom na pokrenute radnje u USKOK-u, Društvo će biti u mogućnosti pravnim putem dokazati neistinitost iznesenih tvrdnji. S ciljem zaštite narušavanja ugleda Društva i zaposlenika protiv gđe Đerek bit će podnesene tužbe nadležnim tijelima.

Objavljeno: 1. veljače 2022.