Potpisano prvih sto ugovora o zakupu poslovnih prostora

U ponedjeljak, 11. ožujka 2019. godine u Ministarstvu državne imovine potpisano je novih 29 ugovora o zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske. S neposrednim posjednicima poslovnih prostora koji se nalaze u centru Zagreba, Opatiji, Zadru i Osijeku ugovore o zakupu potpisali su ministar državne imovine Goran Marić i direktorica Državnih nekretnina d.o.o. Renata Sabo.

Ministar Marić tom je prigodom izjavio: “Dugo godina korisnici nisu imali reguliran status s Republikom Hrvatskom. Novi Zakon o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora omogućio je da samo oni koji i koriste poslovni prostor mogu biti zakupnici. Ugovori o podzakupu, poslovnoj i tehničkoj suradnji postali su ništavni. Samo u dva mjeseca potpisali smo ukupno 101 ugovor o zakupu, vrijednih više od 10 milijuna kuna godišnje.” Svim potpisnicima ministar je poželio uspješne poslovne rezultate.

Podsjećamo, neposredni posjednici poslovnih prostora na upravljanju kod Ministarstva državne imovine i Državnih nekretnina d.o.o. koji još uvijek nisu zatražili reguliranje zakupnog odnosa to mogu učiniti do 30. lipnja 2019.

Objavljeno: 12. ožujka 2019.