Potpisani novi ugovori o zakupu poslovnih prostora

U četvrtak, 14. veljače 2019. godine u Ministarstvu državne imovine potpisano je 8 novih ugovora o zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske.

Ministar državne imovine Goran Marić osvrnuo se tijekom potpisivanja ugovora na pozitivne promjene koje je donio novi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora sljedećim riječima: “Danas je dan kada možete konačno regulirati svoj status s Republikom Hrvatskom. Temeljem Zakona o upravljanju državnom imovinom, nijedan ugovor o podzakupu niti ugovor o poslovnoj suradnji, o zajedničkom obrtu i trgovinskom zastupanju ne vrijedi. Moguće je sklopiti samo ugovor s Republikom Hrvatskom. Ovim ugovorima na 5 godina omogućeno je mirno, kontinuirano korištenje i obavljanje djelatnosti”. Ministar je svim potpisnicima poželio i puno uspjeha u daljnjem poslovanju.

Neposredni posjednici poslovnih prostora na upravljanju kod Ministarstva državne imovine i Državnih nekretnina d.o.o. koji još uvijek nisu zatražili reguliranje zakupnog odnosa to mogu učiniti do 30. lipnja 2019. Informacije o postupku i pripadajući obrasci nalaze se ovdje.

Objavljeno: 15. veljače 2019.