Potpisana 23 ugovora o zakupu poslovnih prostora

U četvrtak, 31. siječnja 2019. godine u Ministarstvu državne imovine potpisana su 23 ugovora o zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske. Ugovore sa zakupcima potpisali su ministar državne imovine Goran Marić i direktorica Državnih nekretnina d.o.o. Renata Sabo.

Prilikom potpisivanja ministar Marić je rekao: „Vaš veliki odziv na potpisivanje ugovora za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske je dobar i lijep događaj. Ovim ugovorima na 5 godina omogućeno je mirno, kontinuirano korištenje i obavljanje djelatnosti. Nema više ugovora o podzakupu, s raznim odnosima: poslovnoj suradnji, o zajedničkom obrtu i trgovinskom zastupanju. Ugovor uvijek znači povjerenje i zadovoljstvo potpisnika. To podrazumijeva da onaj tko radi, može i podmiriti svoje obveze na vrijeme i dobiti ugovor s Republikom Hrvatskom. Ovo je početak primjene izmjena Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora, kao zakona protiv zloporaba i zakona od općeg interesa. Iskreno želim da svima donese pozitivne promjene, osjećaj olakšanja, reda i sigurnosti.“

Od 22. prosinca 2018. i stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora do danas sklopljeno je 80 ugovora, dok je do 15. studenoga 2016., kada je osnovano Ministarstvo državne imovine, sklopljeno ukupno 76 ugovora.

Podsjećamo, stupanjem na snagu Zakona, svim osobama koje se nalaze u neposrednom posjedu poslovnoga prostora omogućeno je sklapanje ugovora o zakupu. Neposredni posjednici poslovnih prostora na upravljanju kod Ministarstva državne imovine i Državnih nekretnina d.o.o. ovo pravo mogu iskoristiti do 30. lipnja 2019.

Objavljeno: 1. veljače 2019.