Humanitarna akcija zaposlenika Državnih nekretnina – “Sretan Božić neka bude svima”

Zaposlenici Državnih nekretnina organizirali su i treću godinu zaredom humanitarnu akciju “Sretan Božić neka bude svima” i darivali nezbrinutu djecu smještenu u zagrebačkom dječjem domu sestara Karmelićanki Božanskog Srca Isusova, Kući sv. Terezije od Malog Isusa.

Pokloniti srce najljepši je poklon koji sestre i odgajateljice svakodnevno pružaju povjerenoj im djeci, a mi smo im, uz poklone dostavljene u prosincu, nastojali pružiti i djelić svoga srca. Nestrpljivost u dolasku i osmijeh u odlasku bili su nam najljepši dar. Naime, prije same akcije, tradicionalno smo zamolili voditeljicu kuće, sestru Nevenku, da nam otkrije dječje želje kako bi njihovim ostvarenjem radost bila mrvicu veća, a srca svih u davanju ispunjena.

Kuća sv. Terezije od Malog Isusa nalazi se u zagrebačkom kvartu Črnomerec i zbrinjava 25-ero djece predškolske i školske dobi, od kojih najmlađe ima 4, a najstarije 14 godina. O njima skrbe sestre i odgajateljice uz pomoć stručnog tima koji čine psihologinja, logopetkinja i socijalna radnica.

Objavljeno: 24. prosinca 2019.