Humanitarna akcija “Sretan Božić neka bude svima”

Bliže nam se Božić i Nova godina, vrijeme kada s radošću iščekujemo blagdane, domove pune smijeha, veselja i mira u srcu. Vrijeme je to druženja, ali i darivanja najmilijih.

Zaposlenici Državnih nekretnina pobrinuli su se da radostan Božić, kojemu ne nedostaju niti darovi, imaju i djeca iz Kuće svete Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu u Zagrebu. Jedna od zaposlenica pokrenula je akciju prikupljanja potrepština za djecu pod motom: „Sretan Božić neka bude svima“. Akciji su se rado odazvali i ostali zaposlenici te su odlučili svakome djetetu ispuniti i božićnu želju.

Njihovu kuću na Črnomercu predstavnici zaposlenika posjetili su u srijedu, 20. prosinca i poklonili im razne darove, od igračaka do slatkiša, sve ono što su djeca sama poželjela. Osim darova za djecu, zaposlenici su ravnateljici Kuće, sestri Nevenki, uručili i donaciju koja je obuhvaćala hranu, higijenske i druge dječje potrepštine, a koje su zaposlenici velikodušno prikupili. Ravnateljica Nevenka zahvalila je svim zaposlenicima na uručenim darovima, no svakako je najveća zahvala bio osmijeh na dječjim licima te njihova radost i veselje.

Dom za nezbrinutu djecu sestara karmelićanki, Kuća sv. Terezije od Malog Isusa, trenutno zbrinjava 26 djece predškolske i školske dobi kojima obiteljsku toplinu i brigu pružaju časne sestre i odgojiteljice.

Objavljeno: 5. prosinca 2017.