Ekološke aktivnosti Društva

Koncept društveno odgovornog poslovanja donosi korist kako poduzetnicima, tako i društvu u cjelini. Svrha poslovanja svih tvrtki svakako je dobit, no ekologija, zbrinjavanje otpada i društveno odgovorno ponašanje visoko su na ljestvici naših prioriteta. Od 2015. godine dvoje zaposlenika Državnih nekretnina, nakon završenog programa u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i prirode, certificirani su kao povjerenici za otpad.

Prvi korak u zbrinjavanju otpada poduzeli smo u vezi s papirnatim otpadom. Papir se odlaže u posebne kutije koje potom preuzima ugovorena tvrtka. Neko su vrijeme u Društvu zbrinjavani i otpadni toneri u za njih predviđene spremnike, no kako je Društvo s vremenom počelo koristiti kopirne aparate u najmu, brigu o toj vrsti otpada preuzeli su dobavljači.

Naši povjerenici za otpad svakodnevno educiraju zaposlenike Društva pa je svijest o ekologiji sve prisutnija. Zahvaljujući toj osviještenosti, povećala se količina potrebnih kutija za papir. Tako smo u zgradi sjedišta Državnih nekretnina u Planinskoj ulici s prijašnjih devet došli do brojke od devetnaest kutija.  Uz zbrinjavanje papira, pokrenuti su i postupci za zbrinjavanje plastičnog otpada te se osiguravaju i spremnici za plastični otpada unutar zgrade.

Osim u zgradi sjedišta, na isti način nastojimo djelovati i u nekretninama kojima upravljamo. Briga za okoliš samo je jedan od elemenata društveno odgovornog ponašanja kojemu Društvo posvećuje dužnu pozornost.

Objavljeno: 5. prosinca 2018.