Zadar, Rijeka i Split postigli najviše iznose ponuđenih zakupnina po natječaju 6/19

Nakon javnog otvaranja ponuda za zakup poslovnih prostora ponuđenih natječajem 6/19 predviđeno je sklapanje 17 ugovora o zakupu poslovnog prostora, a najviši ponuđeni iznos mjesečne zakupnine od 387,92 kn/m2 postignut je u Zadru za prostor u blizini Kalelarge i Narodnog trga.

U Rijeci je za prostrani ulični poslovni prostor u blizini gradske tržnice postignut drugi po visini iznos od 261,24 kn/m2. Slijedi ga Split i ulični prostor u Teutinoj 1, za koji je najviša postignuta cijena po četvornom metru iznosila 203,29 kn. U Zagrebu je najvišu cijenu postigao dvorišni poslovni prostor na adresi Ilica 37 s iznosom od 181,33 kn/m2. U Sisku je najviša ponuđena zakupnina iznosila 94 kn/m2 za prostor nedaleko rijeke Kupe i šetališta.

Javnim pozivom od 5. listopada 2019. oglašena su 24 prostora na atraktivnim lokacijama u osam hrvatskih gradova, od čega su tri četvrtine ulični prostori, a jedna četvrtina ponuđenih prostora obuhvaćala je dvorišne prostore na jednako privlačnim lokacijama. Ukupno su pristigle 52 ponude za 17 poslovnih prostora te je uspješnost natječaja i ovaj put bila iznad 70 posto. Za poslovne prostore ponuđene u zakup u tri slavonska grada nije bilo iskazanog interesa.

Otvaranje ponuda pristiglih na natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske održano je 23. listopada 2019. u Ministarstvu državne imovine u Zagrebu. Trgovačko društvo Državne nekretnine d.o.o. do kraja godine planira objaviti najmanje još jedan natječaj za zakup nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske čime je premašen planirani broj natječaja u ovoj poslovnoj godini.

Službeni rezultati natječaja 6/19 bit će objavljeni do kraja sljedećeg tjedna.

 

Objavljeno: 24. listopada 2019.