Za prostor u Masarykovoj ulici u Zagrebu pristiglo 20 ponuda za zakup

U Ministarstvu državne imovine održano je javno otvaranje ponuda za zakup poslovnih prostora u vlasništvu države. Na natječaj Državnih nekretnina pristiglo je 56 ponuda, od kojih najviše za prostor u Masarykovoj ulici u Zagrebu.

U utorak 25. veljače 2020. u 13:00 sati, po završetku natječaja za zakup poslovnih prostora, održano je javno otvaranje pristiglih ponuda za zakup dvadeset poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske. Pred dvoranom punom ponuditelja četveročlano je povjerenstvo utvrdilo da je na natječaj pristiglo 56 ponuda te da za 8 poslovnih prostora oglašenih natječajem nije pristigla niti jedna ponuda.

Ponude su pristigle za dvanaest poslovnih prostora, a najviše ih je pristiglo za prostor od 23,26 m2 koji se nalazi u zagrebačkoj Masarykovoj ulici. Od dvadeset pristiglih ponuda, najviši pročitani iznos ponude na javnom otvaranju iznosio je 16 509 kn.

Ponude koje nisu bile numerirane i uvezane sukladno uvjetima iz Javnog poziva za dostavu ponuda za zakup prostora 2/20 proglašene su nevaljanima.

Za poslovni prostor u Prolazu sestara Baković pristiglo je 9 ponuda, a najviši pročitani iznos bio je 4 028 kn te je ponuditelj u svojoj ponudi naveo kako će u prostoru, između ostaloga, prodavati unikatni nakit i rukotvorine.

Za poslovne prostore u Karlovcu i Vojniću nije pristigla niti jedna ponuda kao niti za prostor u Osijeku u Županijskoj ulici te za pet prostora u Zagrebu.

Na kraju javnog otvaranja ponuda zainteresirani ponuditelji dobili su odgovore na pojedinačna pitanja koja su ih interesirala u odnosu na ponude te je još jednom pojašnjeno kako uvezati i  numerirati ponudu koju dostavljaju na natječaj, a sukladno Javnim pozivima za dostavu ponuda za zakup poslovnih prostora.

Službeni rezultati provedenog natječaja zajedno sa zapisnikom bit će objavljeni početkom idućeg tjedna na internetskim stranicama Državnih nekretnina d.o.o., a najpovoljniji ponuditelji bit će obaviješteni i putem pošte ili elektroničke pošte na adresu koju su naveli u ponudi.

Objavljeno: 26. veljače 2020.