Tri garaže u Zagrebu i poslovni prostor u Vlaškoj privukli najviše ponuditelja na natječaju 1/24

U petak, 16. veljače 2024. održano je otvaranje ponuda po Javnom pozivu za podnošenje ponuda zakup poslovnih prostora od 20. siječnja 2024. Velik odaziv rezultirao je 77 postotnom uspješnosti natječaja, a ukupno je pristiglo 120 ponuda.

Prema preliminarnim rezultatima, rekorderi natječaja po broju pristiglih ponuda su garaže i garažna mjesta te prema interesu potencijalnih zakupnika zauzimaju prva tri mjesta. Za garažu u centru grada, u ulici Kneza Domagoja, natjecalo se čak 18 ponuditelja, a najbolja ponuda je iznosila 116 eura u odnosu na početnih 46,50 eura. Za borongajsko garažno mjesto u Divka Budaka 17. konkuriralo je 16 ponuditelja, a za garažu u Tijardovićevoj 12 u Prečkom pristiglo je 15 ponuda te je za ovu garažu najbolja ponuda iznosila 167,13 eura u odnosu na početnih 40 eura.

Ponude su pristigle za gotovo sve poslovne prostore ponuđene u Zagrebu, a ponuditelji su očekivano dali najveći broj ponuda za prostore u centru grada. Za poslovni prostor na Europskom trgu u Vlaškoj 12 od 30-ak četvornih metara pristiglo je 10 ponuda, početna zakupnina iznosila je 25,70 eura/m2, a najboljom ponudom na natječaju iznos je podignut na 106 eura. Šest ponuda pristiglo je za prostor od 12 četvornih metara oglašen u Prolazu sestara Baković, a najviša ponuđena mjesečna zakupnina je 505 eura.

Od ostalih gradova u kojima su bili ponuđeni poslovni prostori, interes je iskazan u Petrinji, Puli, Rijeci i Sisku, dok za prostore oglašene u Bjelovaru i Karlovcu nije bilo interesa.

Službeni rezultati natječaja 1/24 bit će objavljeni do sredine sljedećeg tjedna na internetskim stranicama www.hr-nekretnine.hr, u rubrici natječaji za zakup/najam nekretnina, a ponuditelji koji su sudjelovali na natječaju e-mailom će biti obaviješteni o rezultatima.

Objavljeno: 19. veljače 2024.