Po natječaju 3/19 dvanaest poslovnih prostora dobiva nove zakupnike

Po završetku trećeg natječaja za zakup poslovnih prostora u ovoj godini predviđeno je sklapanje 12 ugovora o zakupu čime će u funkciju biti stavljeni poslovni prostori na još 12 lokacija.

Na natječaj za zakup poslovnih prostora 3/19 objavljen 13. srpnja 2019. pristigla je 51 ponuda, a javno otvaranje ponuda održano je 12. kolovoza 2019. u prostorijama Ministarstva državne imovine uz prisutnost većine ponuditelja.

Natječajem je oglašeno 20 prostora u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Karlovcu i Varaždinu. Ponude su pristigle za svih 11 poslovnih prostora oglašenih u Zagrebu i za poslovni prostor oglašen u Dubrovniku. Po broju pristiglih ponuda prednjačila su dva poslovna prostora, onaj u blizini dubrovačkog Straduna na adresi Uz Jezuite 3 te na frekventnoj lokaciji u zagrebačkoj Varšavskoj ulici, u blizini Trga bana Josipa Jelačića. Za ove je poslovne prostore pristiglo po 8 ponuda, a slijedi ih poslovni prostor u Gundulićevoj ulici sa 7 ponuda. Poslovni prostori za koje nije iskazan interes nalaze se na lokacijama u Splitu, Rijeci, Varaždinu i Karlovcu.

Službeni rezultati natječaja bit će objavljeni početkom sljedećeg tjedna, nakon što sva pristigla dokumentacija bude obrađena i zapisnik s javnog otvaranja ponuda verificiran. Potencijalni zakupnici koji nisu bili najbolji ponuditelji na ovom natječaju, kao i svi  zainteresirani, krajem mjeseca mogu očekivati novi natječaj za zakup.

Objavljeno: 13. kolovoza 2019.