Rezime natječaja po javnom pozivu za zakup poslovnih prostora P-8/23

U petak 10. studenoga 2023. održano je otvaranje ponuda po završetku javnog natječaja za zakup 11 poslovnih prostora u Zagrebu, Rijeci i Splitu, objavljenih javnim pozivom P-8/23 od 30. rujna 2023. Ukupno su pristigle 44 ponude za devet prostora, a uspješnost natječaja je 81%.

Javno otvaranje ponuda održano je u sjedištu Državnih nekretnina u Planinskoj ulici, a prema prvim preliminarnim rezultatima ponude su pristigle za devet od 11 poslovnih prostora. Velika konkurencija prema broju pristiglih ponuda zabilježena je za poslovne prostore u Splitu na Obali hrvatskog preporoda, a sljedeće po broju ponuda su dvije garaže na zagrebačkoj Knežiji. Velik interes za garažne prostore u ovom kvartu zabilježen je i na prethodnom natječaju Državnih nekretnina kada je garaža na Knežiji bila među tri prostora s najviše ponuda na natječaju 7/23.

Po natječaju P-8/23 očekuje se sklapanje devet novih desetogodišnjih ugovora o zakupu poslovnog prostora s najboljim ponuditeljima, o čemu će svi ponuditelji biti obaviješteni i putem pošte ili elektroničke pošte na adresu koju su naveli u ponudi. Službeni rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnoj stranici do kraja tjedna u rubrici Natječaji za zakup nekretnina uz pripadajući natječaj.

Objavljeno: 13. studenoga 2023.