Predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama natječaje ocijenio vrlo transparentnima

Početkom veljače raspisan je natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske. Državne nekretnine d.o.o. natječajem su oglasile 20 poslovnih prostora raznog stupnja uređenosti na atraktivnim lokacijama u pet hrvatskih gradova – Zagrebu, Karlovcu, Vinkovcima, Vojniću i Osijeku.

Gostujući u Studiju 4 HRT-a, predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Dubravko Ranilović, istaknuo je kako je interes za zakup državnih prostora velik, a pogotovo u gradovima na atraktivnim lokacijama poput Zagreba te je naglasio da su natječaji vrlo transparentni. Pozdravio je stavljanje u funkciju praznih poslovnih prostora od strane države kako bi isti postali iskoristiv kapital te aktivno uključivanje u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa kako bi prostori bili stavljeni u funkciju.

Ono što lokacije poslovnih prostora koji se daju u zakup čini atraktivnima je to što se nalaze u središtima gradova, a početne cijene kreću se od oko 500 do 10 tisuća kuna te se s najpovoljnijim ponuditeljem potpisuje ugovor na 10 godina. Voditeljica odnosa s javnošću Državnih nekretnina, Željka Franić, istaknula je i kako je najpovoljniji ponuditelj onaj koji ponudi najveći iznos zakupnine i ispuni uvjete natječaja.

Odaziv na natječaj je velik, a svi potencijalni ponuditelji zainteresirani za zakup prema ovom natječaju ponude mogu podnijeti do 12 sati, 25. veljače 2020., na adresu Planinska 1, Zagreb. Najavljeno je kako se već u ožujku može očekivati novi natječaj kojim će se poslovni prostori nastaviti stavljati u funkciju. Uspješnost natječaja Državnih nekretnina veća je od 70 posto, a na posljednjem je bila veća od 85 posto.

Detaljnije o natječaju možete pogledati u videu objavljenom na portalu Hrvatske radio televizije.

Izvor: HRT

Objavljeno: 19. veljače 2020.