Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za izradu projektne dokumentacije i provedbe mjera zaštite Palače Pongratz

Državne nekretnine d.o.o. potpisale su u svibnju 2021. ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije za projekt Izrada projektne dokumentacije i provedba mjera zaštite Palače Pongratz, Visoka 22, Zagreb, u vrijednosti 35.051.616,24 milijuna kuna.

Projekt za prijavu na Poziv Ministarstva kulture i medija za dodjelu bespovratnih sredstava u provedbi mjera zaštite kulturne baštine oštećene u potresu 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije izrađen je u suradnji s projektantima te Hrvatskim restauratorskim zavodom i Gradskim zavodom za zaštitu spomenika kulture i prirode. Ugovor je sklopljen nakon što je na 7. sjednici Povjerenstva za odabir projektnih prijedloga, između 23 projektna prijedloga za provedbu mjera zaštite potresom oštećene kulturne baštine, prihvaćen i odobren i projektni prijedlog Državnih nekretnina d.o.o.

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 12. lipnja 2021.