Posljednji natječaj u 2020. završen s rekordnim brojem ponuda

U petak, 29. siječnja 2021., u prostorijama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u Dežmanovoj ulici održano je javno otvaranje ponuda za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske po natječaju 7/20. Javni poziv za zakup objavljen je 23. prosinca s rokom za podnošenje ponuda do 29. siječnja 2021., do kada su Državne nekretnine zaprimile 73 ponude, što je rekordan broj ponuda po natječajima u 2020.

Od 73 pristigle ponude za sveukupno 16 poslovnih prostora, najviše ih je pristiglo za dva poslovna prostora u nultoj zagrebačkoj zoni, koji se nalaze u zgradama na uglu Ilice i Gundulićeve, odnosno Vlaške i Cesarčeve ulice, a pročitani iznosi ponuđenih zakupnina znatno su nadmašili minimalne početne iznose.

Javnim je pozivom prvotno u zakup ponuđeno 30 poslovnih prostora, dok su ponude zaprimane za njih 29, s obzirom na to da je zbog posljedica petrinjskih potresa tijekom trajanja natječaja poništen poziv za podnošenje ponuda za poslovni prostor pod rednim brojem 1 u Gajevoj ulici. Sudionici natječaja interes su iskazali za više od 50 posto ponuđenih prostora i tako još jednom pokazali spremnost za rad unatoč kriznom vremenu i nepredvidivim okolnostima koje u uvjetima pandemije i podrhtavanja tla prate poslovne subjekte.

Službeni rezultati natječaja za zakup poslovnih prostora 7/20 bit će objavljeni krajem sljedećeg tjedna na internetskim stranicama Državnih nekretnina d.o.o., a najpovoljniji ponuditelji bit će obaviješteni i putem pošte ili elektroničke pošte na adresu koju su naveli u ponudi.

Objavljeno: 29. siječnja 2021.