Po natječaju 7/23 među tri prostora s najviše ponuda i garažni prostor na zagrebačkoj Knežiji

U petak, 27. listopada 2023. održano je javno otvaranje ponuda za zakup 34 poslovna prostora koje su Državne nekretnine d.o.o. ponudile u zakup u sedam hrvatskih gradova. Na natječaj je pristiglo 80 ponuda, a najveći interes iskazan je za poslovni prostor u Gajevoj 4 u Zagrebu za koji je pristiglo 18 ponuda.

Prema prvim preliminarnim rezultatima natječaja, za poslovni prostor na zagrebačkoj špici na uglu Gajeve i Bogovićeve ulice najviši ponuđeni iznos mjesečnog zakupa je 114,7 eura/m2. Garaža na zagrebačkoj Knežiji s 15 pristiglih ponuda druga je po interesu ponuditelja, a treći s 14 pristiglih ponuda je poslovni prostor također u centru Zagreba, u Radićevoj ulici. Interesa za zakup bilo je i za prostore u Bakru, Bjelovaru, Karlovcu i Osijeku dok za prostore na riječkom području i u Matuljima na ovom natječaju nije bilo interesa.

Službeni rezultati natječaja 7/23 bit će objavljeni sredinom sljedećeg tjedna na internetskim stranicama www.hr-nekretnine.hr, u rubrici natječaji za zakup/najam nekretnina, a ponuditelji koji su sudjelovali na natječaju e-mailom će biti obaviješteni o rezultatima.

Objavljeno: 30. listopada 2023.