Po natječaju 5/20 najviše ponuda za prostore u Savskoj i Miškecovom prolazu

U petak 4. rujna 2020. u prostorijama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u Dežmanovoj ulici održano je otvaranje ponuda za zakup poslovnih prostora ponuđenih na natječaju 5/20, objavljenom 22. srpnja 2020. Na natječaj je pristiglo 49 ponuda za 21 poslovni prostor, odnosno interes je iskazan za 75 posto ponuđenih prostora.

S obzirom na to da je već na otvaranju nekoliko ponuda utvrđeno nevaljanima jer je, umjesto obavezne potvrde o stanju poreznog duga ponuditelja izdane od Porezne uprave Ministarstva financija, dostavljena knjigovodstvena kartica koja ne predstavlja propisanu dokumentaciju po natječaju, pravo na sklapanje ugovora o zakupu pripada sljedećem ponuditelju s najboljom valjanom ponudom.

Najveći je interes s ukupno 12 pristiglih ponuda iskazan za poslovni prostor u Zagrebu veličine 31,65 m2 na frekventnoj lokaciji u Savskoj ulici, nedaleko križanja s Vodnikovom. Drugi po količini pristiglih ponuda je poslovni prostor u Miškecovom prolazu nedaleko Cvjetnog trga veličine 28,57 m2.

Interes je djelomično iskazan za poslovne prostore u Osijeku, Karlovcu i Sisku, a bez ponude ostala su dva površinom najveća poslovna prostora u Varaždinu i Osijeku. U Zagrebu je bez zakupnika ostao samo poslovni prostor na prvom katu zgrade u Ilici 35, što potvrđuje kontinuitet velikog interesa za zakupom državnih poslovnih prostora u glavnom gradu.

Službeni rezultati natječaja za zakup poslovnih prostora 5/20 bit će objavljeni krajem tjedna, a neki od poslovnih prostora koji ostaju slobodni nakon ovog natječaja, prema iskazanom će interesu biti ponovljeni uz nove prostore na natječaju koji je u pripremi.

Sljedeći javni poziv Državne nekretnine d.o.o. objavit će kao i dosada u dnevnom tisku te na svojim internetskim stranicama, na stranicama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i Hrvatske gospodarske komore.

U nastavku možete pogledati ogledni primjer ponude za zakup poslovnog prostora i primjer ponude za zakup poslovnog prostora s pravom prvenstva (hrvatski branitelji) s potpunom dokumentacijom.

Objavljeno: 7. rujna 2020.