Po natječaju 4/20 predviđeno sklapanje 15 ugovora o zakupu

Na natječaj za zakup poslovnih prostora 4/20 pristiglo je ukupno 37 ponuda, te je po završetku otvaranja ponuda predviđeno sklapanje 15 ugovora o zakupu.

Prvi provedeni natječaj za zakup praznih poslovnih prostora u uvjetima “novog normalnog” u Republici Hrvatskoj, nakon što je završio dvomjesečni lockdown uveden od strane Stožera civilne zaštite u borbi protiv pandemije koronavirusa, pokazao je kako su poslovni subjekti i nadalje zainteresirani za zakup prostora. Uspješnost natječaja 4/20 iznosila je 63 posto, čime je i nakon četvrtog natječaja u 2020. zadržana prošlogodišnja visoka uspješnost sveukupnih natječaja Državnih nekretnina d.o.o. veća od 70 posto.

Dobar odaziv na natječaj pokazuje kako u većini gradova i nadalje postoji interes za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske, unatoč neželjenim posljedicama vremena u kojem je bilo ograničeno kretanje i okupljanje fizičkih osoba kao i znatno smanjena ekonomska aktivnost poslovnih subjekata. Najveći interes iskazan je za prostrane poslovne prostore u Zagrebu i Splitu na lokacijama Gajeva i Obala kneza Branimira.

Javno otvaranje ponuda održano je 29. lipnja 2020. u 13:00 sati u Ministarstvu državne imovine uz poštovanje epidemioloških preporuka. Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije krajem tjedna uz pripadajući natječaj 4/20 u standardnoj rubrici Natječaji za zakup/najam nekretnina.

Objavljeno: 30. lipnja 2020.