Po natječaju 2/24 daleko najviše ponuda pristiglo za zakup 10 dubrovačkih kvadrata u Starom Gradu

Javno otvaranje ponuda za zakup poslovnih prostora po natječaju 2/24 održano je u petak, 22. ožujka 2024., u Zagrebu, a na natječaj je ukupno pristiglo 107 ponuda za 22 poslovna prostora.

Dobra lokacija nadomak dubrovačkog Straduna koja s proljećem očekuje i početak turističke sezone privukla je na sudjelovanje na natječaju za mali državni lokal u Starom Gradu čak 24 ponuditelja. Prema preliminarnim rezultatima, najbolja ponuda za zakup 10-ak kvadrata u ulici od Puča 20 u Dubrovniku pristigla je na 2.555,00 eura, a minimalna početna mjesečna zakupnina koja se mogla ponuditi iznosila je 800,00 eura.

Ponuda garaža i garažnih mjesta i na ovom je natječaju u Zagrebu rezultirala stopostotnim odazivom te je zauzela drugo mjesto po broju pristiglih ponuda, a uz garaže, najveći je interes zabilježen za poslovni prostor ponuđen u pješačkoj zoni Gajeve ulice, također privlačnoj turistima, ali i domaćima koji utječu na frekventnost ove lokacije. Početna mjesečna zakupnina za prostor od 44 četvorna metra u prizemlju ulične zgrade u Gajevoj 6 iznosila je 1.136,45 eura, a najbolji od osam ponuditelja ponudio je mjesečnu zakupninu u iznosu od 5.200,00 eura.

Od preostalih gradova u kojima su ponuđeni poslovni prostori za zakup, interesa je bilo i za oba prostora ponuđena u Osijeku te za prostore u Rijeci i Šibeniku, a postignuti iznosi zakupnine u ovim su gradovima neznatno viši od početnih.

Na natječaju 2/24 interesa nije bilo za prostore ponuđene u Stivanu na Cresu, u Iloku, Karlovcu, Matuljima, Puli i Splitu pa će za ove prostore, kao i za tri prostora u Zagrebu i jedan u Rijeci, biti omogućen proaktivni iskaz interesa kako bi bili uvršteni u jedan od sljedećih natječaja Državnih nekretnina.

Službeni rezultati natječaja 2/24 bit će objavljeni do kraja sljedećeg tjedna na internetskim stranicama www.hr-nekretnine.hr, u rubrici natječaji za zakup/najam nekretnina, a ponuditelji koji su sudjelovali na natječaju e-mailom će biti obaviješteni o rezultatima.

Objavljeno: 25. ožujka 2024.