Po natječaju 1/22 najveći interes za poslovnim kvadratima na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu

U petak, 8. travnja 2022., u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine održano je javno otvaranje ponuda za zakup 29 poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske ponuđenih prvim ovogodišnjim natječajem 1/22 u Zagrebu, Osijeku, Cresu, Dubrovniku, Novom Vinodolskom, Puli, Rijeci, Splitu i Umagu.

Na natječaj Državnih nekretnina za zakup poslovnih prostora 1/22 pristiglo je 69 ponuda za 19 od 29 ponuđenih prostora. Najveća konkurencija od 13 ponuda zabilježena je za poslovni prostor u Zagrebu na Trgu žrtava fašizma, što je druga zona, veličine 118 m2 s početnom cijenom od 62 kn/m2, a ponuđeni iznos zakupnine pročitan na javnom otvaranju tri puta je veći od početne.

Drugi najveći interes po broju pristiglih ponuda u konkurenciji njih 7 djele dva poslovna prostora, prvi također od 100-ak m2 u zagrebačkoj drugoj zoni na lokaciji Tomašićeva 6, za koji je ponuđen četiri puta viši iznos, a drugi u dubrovačkoj povijesnoj jezgri veličine 10-ak m2 na lokaciji Od Puča 20 s ponuđenim tri puta većim iznosom od početne.

Službeni rezultati natječaja 1/22, na kojem je iskazan interes za više od 60 posto ponuđenih prostora, bit će objavljeni krajem sljedećeg tjedna na internetskim stranicama Državnih nekretnina d.o.o. O rezultatima natječaja i najpovoljnijoj ponudi ponuditelji će biti obaviješteni i putem pošte ili elektroničke pošte na adrese koje su naveli u dostavljenoj ponudi.

Poslovni prostori u zagrebačkoj Ilici, Ozaljskoj i ulici Kralja Stjepana Tvrtka te prostori u Novom Vinodolskom, Osijeku, Splitu, Dubrovniku, Umagu i na Cresu, za koje na ovom natječaju nije iskazan interes, proaktivnim iskazom interesa potencijalnih zakupnika mogu biti predmetom jednog od sljedećih javnih natječaja.

Objavljeno: 8. travnja 2022.