Otvoren novi natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske

U subotu, 15. lipnja 2019. objavljen je natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske kojim se u zakup nudi 16 poslovnih prostora na lokacijama u središtu Zagreba, dva u Osijeku i jedan u Rijeci.

Veličine prostora su od 30-ak do 200-tinjak m2, a početni iznosi mjesečnih zakupnina okvirno se, ovisno o prostoru, kreću od 1.600,00 do 10.000,00 kuna. Ugovor o zakupu sklapa se na rok od 10 godina s onim ponuditeljem koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine.

Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe, ali i fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost. S obzirom na to da se poslovni prostori daju u zakup u „viđenom stanju“, za sve je zainteresirane ponuditelje organiziran pregled prostora u periodu od 26. lipnja do 1. srpnja 2019. prema rasporedu koji se nalazi unutar teksta Javnog poziva. Rok za podnošenje ponuda je 5. srpnja. 2019. do 12 sati, a dostavlja ih se na adresu Državnih nekretnina d.o.o., Planinska 1, Zagreb.

Potpisivanje ugovora u trajanju od 10 godina novina je u ugovorima o zakupu kojom se poslovnim subjektima omogućuje višegodišnja sigurnost u obavljanju djelatnosti na ponajboljim lokacijama u gradu, uz istovremeno stavljanje državne imovine u višegodišnju funkciju.

Popis oglašenih poslovnih prostora, raspored pregleda i uvjeti natječaja objavljeni su u Javnom pozivu za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske 2/19.

Objavljeno: 15. lipnja 2019.