Odlični poslovni rezultati Državnih nekretnina d.o.o u prvom polugodištu 2019.

Društvo Državne nekretnine d.o.o.  u prvih je 6 mjeseci 2019. ostvarilo prihod u iznosu od 52,5 milijuna kuna, što je za 29 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Neto dobit za šestomjesečno razdoblje ove godine iznosila je 19,7 milijuna kuna, dok je za isto razdoblje lani bila 12,3 milijuna, a za 2018. iznosila je ukupno 22,3 milijuna kuna.

Rekordni polugodišnji porast neto dobiti predstavlja rezultat planiranih aktivnosti i kontinuiranog stavljanja poslovnih prostora u funkciju te povećane aktivnosti kod reguliranja pravih odnosa s korisnicima. Rezultat je i efikasnijeg praćenja ugovornih odnosa kao i kontinuiranog porasta kvalitete upravljanja nekretninama.

Rezultati ostvareni u 2018. i rekordna neto dobit

Trgovačko društvo Državne nekretnine d.o.o. u 2018. godini ostvarilo je više od 88 milijuna kuna prihoda i već je tada ostvaren rast prihoda od gotovo 16 posto u odnosu na 2017. godinu. Neto dobit od 22,3 milijuna kuna bila je ujedno i rekordna neto dobit od osnutka Društva s porastom od 37 posto, a sukladno odluci Vlade o visini, načinu i rokovima uplate sredstava pravnih osoba od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, 60 posto neto dobiti Društva uplaćeno je u državni proračun.

Nakon odličnih financijskih rezultata u 2018. i kvartalnih u 2019., Društvo očekuje još jednu uspješnu poslovnu godinu te nastavak učinkovitog i racionalnog upravljanja nekretninama iz portfelja. Očekuje se i nastavak ponude poslovnih prostora na tržištu putem natječaja za zakup.

Objavljeno: 8. rujna 2019.