Očekivan dvoznamenkast rast neto dobiti u poslovnoj 2019. godini

Trgovačko društvo Državne nekretnine d.o.o. u posljednje dvije godine kontinuirano ostvaruje dvoznamenkast rast neto dobiti. Trend rasta pokazatelj je odgovornog, profesionalnog i transparentnog upravljanja imovinom iz portfelja Društva te je posljedica jasne korporativne i upravljačke politike.

Temeljem nerevidiranih financijskih podataka za 2019. očekivani su ukupni prihodi Društva od gotovo 100 milijuna kuna te se predviđa porast neto dobiti veći od 50 posto u odnosu na 2018. godinu.

Ukupni prihodi Državnih nekretnina d.o.o. u 2018. godini iznosili su 88,1 milijun kuna. Neto dobit Društva u 2018. u odnosu na 2017. porasla je za 36 posto, a iznosila je 22,3 milijuna kuna. Navedena dobit od 22,3 milijuna kuna ujedno je bila i rekordna ostvarena neto dobit od osnutka Društva.

Na porast prihoda Društva utjecalo je kontinuirano stavljanje u funkciju nekretnina iz portfelja putem javnih natječaja, efikasno reguliranje pravnog odnosa u korist Republike Hrvatske s više od 400 neposrednih posjednika u zakupu poslovnih prostora kao i efikasno upravljanje potraživanjima.

Povećane aktivnosti kod reguliranja pravih odnosa s korisnicima, praćenje ugovornih odnosa, redoviti javni natječaji za zakup, ulaganje u imovinu u vlasništvu Republike Hrvatske, pokretanje pravnih postupka za zaštitu interesa Republike Hrvatske te povećana naplata potraživanja pridonijeli su porastu kvalitete upravljanja nekretninama iz portfelja Društva.

Aktivnom međuresornom suradnjom kao i suradnjom s vlasnikom, Društvo stvara okvir za rast i razvoj te traži najbolja rješenja za upravljanje imovinom. Državne nekretnine d.o.o. drugu godinu zaredom nositelj su Bisnode AAA Certifikata bonitetne izvrsnosti, međunarodno priznate oznake poslovne izvrsnosti tvrtke.

Objavljeno: 13. ožujka 2020.