Novi ugovori o zakupu za 13 poslovnih prostora u tri grada

Uspješnost petog ovogodišnjeg natječaja za zakup poslovnih prostora iznosila je 70 posto te je predviđeno sklapanje 13 ugovora sa zakupnicima u Zagrebu, Splitu i Vinkovcima.

Javno otvaranje ponuda pristiglih na natječaj za zakup 20 poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske 5/19 održano je 18. rujna 2019. u prostorijama Ministarstva državne imovine u Zagrebu.

Prema broju pristiglih ponuda na ovom je natječaju prvo mjesto zauzeo ulični poslovni prostor s podrumom u Petrinjskoj ulici veličine 74,50 m2.

Drugo je mjesto prema interesu potencijalnih zakupnika osvojio mali ulični prostor na početku Nove Vesi, površine 21,86 m2. Sljedeći su po broju ponuda dvorišni poslovni prostori u užem centru grada Zagreba, na lokacijama u Radićevoj i Ilici.

Od poslovnih prostora koji su za zakup ponuđeni u drugim gradovima, ponude su pristigle za poslovne prostore u Splitu i Vinkovcima, dok za poslovne prostore u Rijeci, Karlovcu, Osijeku i Požegi nije bilo interesa.

Na natječaj je ukupno pristiglo 36 ponuda, a 8 je ponuda proglašeno nevaljanima s obzirom na to da dostavljena dokumentacija nije bila u skladu s uvjetima natječaja.

Po završetku javnog otvaranja ponuda, osobama koje nisu predale najpovoljniju ponudu i svima zainteresiranima najavljen je skorašnji novi natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske, a uz objavu rezultata natječaja s iznosima najpovoljnijih valjanih ponuda, svim zakupnicima želimo puno uspjeha u daljnjem poslovanju.

Državne nekretnine d.o.o. do sada su u ovoj godini u 12 gradova diljem Hrvatske u zakup ponudile 84 poslovna prostora i obradile 248 ponuda.

Objavljeno: 23. rujna 2019.