Najviše ponuda po natječaju 6/23 pristiglo za prostor u Ujevićevoj u Zagrebu

U četvrtak 14. rujna 2023. završen je šesti javni natječaj Državnih nekretnina u 2023., a kojim je u zakup ponuđeno 28 državnih poslovnih prostora. Na natječaj je pristigla 61 ponuda.  

Prema preliminarnim rezultatima s javnog otvaranja zaprimljenih ponuda, najviše ponuda pristiglo je za garažu u Ujevićevoj ulici u glavnome gradu Hrvatske, njih 11. Drugi najzanimljiviji prostor prema broju pristiglih ponuda također je garaža smještena u ulici Antona Dolenca u Zagrebu kao i poslovni prostor u Opatiji veličine 13 m2.

Natječajem 6/23 ponuđeni su poslovni prostori u osam gradova Hrvatske, a bez pristiglih ponuda ostala su po dva prostora u Karlovcu i Rijeci kao i tri prostora u Zagrebu. Predviđa se kako će uspješnost natječaja biti blizu 70 posto, a najviša zakupnina po m2 ponuđena je za prostor u Splitu u Sinjskoj 7/2 i iznosi 45 EUR/m2.

Javno otvaranje zaprimljenih ponuda održano je 14. rujna 2023. u prostorijama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, a službeni rezultati natječaja 6/23 bit će objavljeni krajem sljedećeg tjedna na internetskim stranicama www.hr-nekretnine.hr u rubrici natječaji za zakup/najam nekretnina.

Objavljeno: 14. rujna 2023.