Najveći interes po natječaju 5/22 iskazan za poslovni prostor u Zagrebu, Osijek treći po broju ponuda

U petak, 28. listopada 2022., u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine održano je javno otvaranje ponuda za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske ponuđenih javnim natječajem 5/22. Na natječaj je pristiglo ukupno 59 ponuda, a uspješnost natječaja iznosi 70 posto te je predviđeno sklapanje 18 ugovora o zakupu.

Prema preliminarnim rezultatima, u Zagrebu je najviše ponuda pristiglo za dva manja lokala u središtu grada s početnom zakupninom od 108 kn/m2. Za poslovni prostor u Radićevoj 11 nedaleko Trga bana Josipa Jelačića konkuriralo je 10 ponuditelja, a postignuta je cijena od 423 kn/m2 odnosno gotovo četiri puta veća od početne. Drugi poslovni prostor po broju pristiglih ponuda nalazi se u zgradi na uglu Gundulićeve i Varšavske, a najbolji od osam ponuditelja također je ponudio četverostruko veći iznos zakupnine od početne odnosno 495 kn/m2.

Nakon što na prethodnim natječajima za poslovne prostore u Osijeku nije bilo većeg interesa, za poslovni prostor na Trgu Ante Starčevića pristiglo je šest ponuda, a postignuta je zakupnina od 353 kn/m2, šest puta veća od početne.

Od ostalih gradova, ponude su pristigle za prostore u Metkoviću, Rijeci, Puli i Varaždinu, dok su bez interesa na ovom natječaju ostali poslovni prostori u Domobranskoj 13, Krajiškoj 1A, Zvonimirovoj 24, Ogrizovićevoj 47, Ozaljskoj 51 i Petrovoj 2B u Zagrebu te poslovni prostor u Rijeci na adresi Stube Marka Remsa 14B, za koje će po objavi službenih rezultata biti moguće iskazati neobvezujući interes za zakup.

Službeni rezultati provedenog natječaja 5/22 i zapisnik s otvaranja ponuda bit će objavljeni do kraja sljedećeg tjedna na internetskim stranicama Državnih nekretnina d.o.o., a ponuditelji će biti obaviješteni i putem pošte ili elektroničke pošte na adrese koje su naveli u dostavljenoj ponudi.

Objavljeno: 28. listopada 2022.