Najveći interes po natječaju 2/21 iskazan za zakup poslovnog prostora u Križanićevoj ulici u Zagrebu

U petak, 2. srpnja 2021., u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine održano je javno otvaranje ponuda za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske ponuđenih po natječaju 2/21 u Zagrebu, Varaždinu, Splitu, Puli, Rijeci, Osijeku i Kumrovcu. Na natječaj je pristiglo ukupno 64 ponude, a uspješnost natječaja iznosi 75 posto te je previđeno sklapanje 21 ugovora o zakupu.

Najveći interes sa 12 pristiglih ponuda iskazan je za poslovni prostor od 90 m2 u Križanićevoj ulici u Zagrebu, a potencijalni zakupnik koji je ponudio gotovo četiri puta višu zakupninu od početne u iznosu od 169 kn/m2 pridružit će se zakupnicima koji su na ranijim natječajima Državnih nekretnina d.o.o. iskoristili priliku i zakupili državne prostore u ovom frekventnom dijelu blokova zgrada oko Meštrovićeva paviljona.

Drugi najveći interes iskazan je u Varaždinu s najvišom ponuđenom zakupninom od 137 kn/m2 za poslovni prostor od 29 m2 na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava. Za poslovni prostor u Osijeku od cca 180 m2 u Kapucinskoj ulici u središtu grada, u odnosu na početnu mjesečnu zakupninu od 56 kn/m2, javnim je natječajem postignuta zakupnina u iznosu od 90 kn/m2. Na riječkom Korzu, najboljom ponudom za zakup poslovnog prostora od 50ak m2 s početnom cijenom od 181 kn/m2, ponuđena je mjesečna zakupnina u iznosu od 235 kn/m2.

Službeni rezultati natječaja 2/21 bit će objavljeni krajem tjedna na internetskim stranicama Državnih nekretnina d.o.o. O rezulatima natječaja najpovoljniji ponuditelji bit će obaviješteni i putem pošte ili elektroničke pošte na adresu koju su naveli u dostavljenoj ponudi.

Objavljeno: 5. srpnja 2021.