Najmanji poslovni prostor na natječaju u Rijeci privukao najviše ponuditelja

U petak, 17. veljače 2023., održano je otvaranje ponuda za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske koje su Državne nekretnine prvim natječajem u 2023. ponudile na području grada Rijeke.

Prema broju pristiglih ponuda najveći interes na natječaju iskazan je u konkurenciji šest ponuditelja za površinom najmanji lokal od 11 kvadrata, poslovni prostor u ulici Fiumara uz staro korito Rječine, za koji je postignuta mjesečna zakupnina od 302 eura ili 27 eura po četvornom metru, što je dva puta više u odnosu na početnih 12 eura po metru četvornom.

Sljedeći poslovni prostor s pet zaprimljenih ponuda u zakup je ponuđen na početku Zvonimirove ulice, ispred autobusnog stajališta Mlaka, veličine je 15 četvornih metara, a naspram početnih 60 eura mjesečne zakupnine, na natječaju je postignuta zakupnina od 150 eura ili 10 eura po metru četvornom.

Kao treći po iskazanom interesu, u konkurenciji četiri ponuditelja, našao se poslovni prostor od 20 četvornih metara na Šetalištu XIII divizije 13A. Najveća ponuda iznosila je 111 eura mjesečno ili 5,5 eura po metru četvornom, dok je početna zakupnina iz javnog poziva iznosila 80 eura.

Prema preliminarnim rezultatima s javnog otvaranja ponuda, zakupnici s riječkog područja dali su ponude za 68% ponuđenih prostora. Ukupno su pristigle 24 ponude, a za tri je već na otvaranju utvrđeno da nisu valjane s obzirom na izostanak numeriranja, uvezivanja i potvrde iz odgovarajućeg registra za obavljanje djelatnosti.

Državne nekretnine d.o.o. objavit će do kraja sljedećeg tjedna službene rezultate natječaja 1/23 i zapisnik s otvaranja ponuda, a uz javnu objavu, ponuditelji će i pojedinačno e-mailom biti obaviješteni o rezultatima.

Objavljeno: 17. veljače 2023.