Na natječaju za zakup poslovnih prostora 3/21 najviše ponuda pristiglo za prostor u Petrićevoj ulici

U petak, 10. rujna 2021., u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u ulici Republike Austrije u Zagrebu održano je javno otvaranje ponuda za zakup 32 poslovna prostora ponuđena natječajem 3/21 od 28. srpnja 2021. u Zagrebu, Splitu, Milni na Braču, Puli, Rijeci, Osijeku, Petrinji i Bjelovaru.

Velik odaziv potencijalnih zakupnika u terminima za razgledavanje prostora koje je bilo omogućeno prije isteka roka za predaju ponuda rezultirao je jednako velikim brojem ponuda za najposjećenije prostore u centru Zagreba. Najveći je interes prema broju pristiglih ponuda redom zabilježen u Zagrebu za Petrićevu 4 u konkurenciji 21 ponude, Tomašićevu 6 u konkurenciji 14 ponuda i Vlašku 33 u konkurenciji deset ponuda. Poslovni prostor u Ulici Frane Petrića 4 zagrebačkoj nultoj zoni s početnom cijenom mjesečne zakupnine od 74, kn/m2 na natječaju je prema preliminarnim rezultatima postigao četiri puta veću ponuđenu zakupninu odnosno 315 kn/m2.

Za poslovne prostore u Bjelovaru, Petrinji i Puli nije bilo interesa, dok je od dva riječka prostora interes iskazan za manji prostor od 30-tak m2 no prema preliminarnim informacijama s otvaranja ponuda, zakupnika neće naći zbog nevaljane ponude odnosno natječajna dokumentacija nije bila uvezana i numerirana. Na poveznici možete pogledati ogledne primjerke kako možete uvezati i numerirati natječajnu dokumentaciju. Od četiri poslovna prostora u Splitu na adresi Sinjska 7, ponude su pristigle za dva ulična prostora ukupne veličine 34,50 m2.

Službene rezultate natječaja za zakup poslovnih prostora 3/21 kao i zapisnik s otvaranja ponuda Državne nekretnine objavit će krajem tjedna, a neki od prostora koji ostaju slobodni nakon ovog natječaja, prema iskazanom će interesu biti ponovljeni uz nove prostore na natječaju koji je u pripremi. O rezultatima natječaja, uz objavu na internetskim stranicama, najpovoljniji ponuditelji bit će obaviješteni i putem pošte ili elektroničke pošte na adresu koju su naveli u dostavljenoj ponudi.

Objavljeno: 13. rujna 2021.