Na natječaju 3/22 najveći interes za zakupom malog lokala u Ilici nasuprot Mesničke ulice

U petak, 8. srpnja 2022., održano je otvaranje ponuda za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske ponuđenih u zakup javnim pozivom 3/22 u Zagrebu, Bjelovaru, Petrinji, Osijeku, Belom Manastiru, Rijeci, Kastvu, Cresu, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Na natječaj Državnih nekretnina pristiglo je ukupno 79 ponuda za 20 od 32 ponuđena poslovna prostora.

Prema preliminarnim rezultatima s javnog otvaranja, najveći je interes zabilježen za prostor od 20-ak četvornih metara u zagrebačkoj Ilici za koji je konkuriralo 17 ponuditelja, a najbolji ponuditelj ponudio je šest puta veći iznos zakupnine u odnosu na početnih 108 kn/m2. Sljedeći velik interes prema količini pritiglih ponuda iskazan je za poslovne prostore također u Zagrebu, u Jurišićevoj na broju 3 i na istom broju u ulici Frane Petrića. Od ostalih gradova, ponude su pristigle za poslovne prostore ponuđene u Dubrovniku, Rijeci, Cresu te za oba prostora ponuđena u Petrinji.

Službeni razultati natječaja za zakup 3/22 zajedno sa zapisnikom s otvaranja ponuda bit će objavljeni krajem sljedećeg tjedna, a ponuditelji će biti obaviješteni i putem pošte ili elektroničke pošte na adrese koje su naveli u dostavljenoj ponudi. Svi zainteresirani ponuditelji za zakup državnih poslovnih prostora koji na ovom natječaju nisu bili najbolji ponuditelji mogu sudjelovati na sljedećem natječaju Državnih nekretnina koji je u pripremi s poslovnim prostorima na vrijednim lokacijama u više gradova.

Objavljeno: 11. srpnja 2022.