Na natječaju 1/21 potencijalni zakupnici najveći interes iskazali za prostore u gradovima na obali

U petak, 26. ožujka 2021., u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine održano je javno otvaranje ponuda za zakup 29 poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske ponuđenih prvim ovogodišnjim natječajem u Zagrebu, Osijeku, Zadru, Splitu, Bjelovaru, Dubrovniku, Opatiji, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Varaždinu, Petrinji i Vrginmostu.

Na natječaj za zakup poslovnih prostora 1/21 pristiglo je 50 ponuda za 17 od 29 prostora. Poslovni prostor pod rednim brojem 13. u dubrovačkoj povijesnoj jezgri grada rekorder je natječaja s 13 pristiglih ponuda i ponuđenom mjesečnom zakupninom u iznosu od 1260 kn/m2 , što je duplo više u odnosu na početnu.

Preliminarni izvještaj s otvaranja ponuda pokazuje da je drugi po interesu prostor u Splitu na Obali kneza Branimira sa šest pristiglih ponuda i ponuđenom oko 40 posto većom zakupninom u iznosu od 137 kn/m2.  Slijedi ih također poslovni prostor ponuđen u obalnom području, u Opatiji, s ukupno pet ponuda i dvostruko većom ponuđenom zakupninom u odnosu na početnu u iznosu od 231 kn/m2. Zadar je na četvrtom mjestu s četiri pristigle ponude i ponuđenom zakupninom od 46 kn/m2, 15-ak posto višom od početne, za poslovni prostor na Bilom brigu.

U Zagrebu je najviše ponuda pristiglo za poslovni prostor od 88 m2 u Jurišićevoj ulici, a na javnom otvaranju pročitana je ponuđena zakupnina gotovo dvostruko veća od početne i iznosi 152 kn/m2. Interesa je bilo i za prostore u Bjelovaru, Osijeku, Petrinji i Vrginmostu, dok za prostore ponuđene u Karlovcu, Varaždinu i Slavonskom Brodu na ovom natječaju nije iskazan interes.

Službeni rezultati natječaja 1/21, na kojem je iskazan interes za gotovo 60 posto ponuđenih prostora, bit će objavljeni krajem tjedna na internetskim stranicama Državnih nekretnina d.o.o. O rezulatima natječaja najpovoljniji ponuditelji bit će obaviješteni i putem pošte ili elektroničke pošte na adresu koju su naveli u dostavljenoj ponudi.

Objavljeno: 26. ožujka 2021.