Ministarstvo objavilo obrasce zahtjeva za obnovu zgrada oštećenih u potresu

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je na svojim stranicama obrasce za podnošenje zahtjeva za obnovu nekretnina stradalih u potresu, odnosno za dodjelu novčane pomoći za privremenu zaštitu, ali i za ostale kategorije obnove, uključujući i zahtjeve za uklanjanje, obnovu i gradnju zamjenske kuće. Građani čije su zgrade stradale u potresu, a koji su već krenuli u proces obnove i izvršili radove hitne sanacije na svojim zgradama, od Ministarstva mogu zatražiti povrat utrošenih sredstava.

Dostava zahtjeva bit će omogućena i elektroničkim putem, a trenutno je popunjene obrasce s pripadajućom dokumentacijom potrebno dostaviti na adresu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 20, 10000 Zagreb, radnim danom od 8:30 do 13:30 sati. Po obradi zahtjeva, odluku o obnovi donosi Ministarstvo te ju prosljeđuje Fondu za obnovu.

Procedura kao i rokovi za podnošenje zahtjeva definirani su u 9. poglavlju Programa mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, a informacije o obnovi zgrada oštećenih potresom i samoj prijavi mogu se dobiti radnim danom od 9 do 14 sati na broju 01/3782-117.

 

Objavljeno: 17. studenoga 2020.