Ministar Banožić zagovara stimuliranje onih koji amortiziraju krizu

Gostujući u studiju HRT-a, u emisiji Tema dana, ministar državne imovine Mario Banožić na temu kriznih mjera Vlade za pomoć gospodarstvu istaknuo je kako je Ministarstvo državne imovine sudjelovalo u odgodi, odnosno stvaranju prostora od tri mjeseca da se vidi koliko će se i na koji način pristupiti štetama.

U odnosu na zahtjeve zakupnika nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske koji traže otpis odnosno odgodu plaćanja, poručio je kako se razmišlja o jednom takvom modelu te je dodao kako je ideja savjeta za gospodarsku krizu koji se okuplja oko Vlade da se stimuliraju oni koji sudjeluju u amortizaciji krize i nisu davali otkaze te vode brigu o zaposlenicima.

Nakon što je novinarka konstatirala da se neće svima otpisivati dugovanja, ministar je pojasnio da je on zagovornik stimuliranja onih koji nose dio tereta krize, te da smatra kako treba destimulirati one koji su u drugoj minuti krize davali otkaze. Ministar Banožić istaknuo je da to u konačnici ne mora biti načelo svih ministarstava pri izradi mjera.

Po pitanju potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu, ministar Banožić je istaknuo da prije svega treba osigurati sigurnost građana. Sanacija štete će trajati mjesecima, a za obnovu se očekuje da će trajati godinama. Banožić je upoznao javnost i o načinima ne koje građani kojima su domovi urušeni u potresu mogu dobiti nekretnine na privremeno korištenje, napominjući da je trenutno na raspolaganju 30 stanova.

Gostovanje ministra državne imovine pogledajte na linku: HRT-ova emisija Tema dana – Sanacija štete od potresa

 

Objavljeno: 31. ožujka 2020.