Iznimna uspješnost natječaja za zakup poslovnih prostora Državnih nekretnina

Od 20 oglašenih poslovnih prostora na prošlom natječaju za zakup poslovnih prostora 4/18 od 10. studenog 2018., ponude su pristigle za čak njih 19, što predstavlja 95 posto uspješnosti natječaja. Slijedom ovih rezultata, očekuje se sklapanje 19 novih ugovora o zakupu. Brojke su to koje su zabilježene prilikom javnog otvaranja ponuda u petak 30. studenog 2018. godine u Ministarstvu državne imovine, a povodom provedenog i upravo završenog natječaja. Iz navedenog proizlazi da poslovanje trgovačkog društva Državne nekretnine d.o.o. ide u željenom smjeru i prema zacrtanim ciljevima. Stavljanje u funkciju maksimalnog broja poslovnih prostora i zadovoljstvo korisnika samo su neki od njih.

Ostvarivanjem postavljenih ciljeva Društvo pridonosi generiranju prihoda Republici Hrvatskoj te stvaranju preduvjeta za daljnji gospodarski rast i razvoj cjelokupnog društva.

Od osnutka trgovačkog društva Državne nekretnine d.o.o. do danas provedena su 22 natječaja za zakup poslovnih prostora te je sklopljeno ukupno 140 ugovora koji su trenutno na snazi, a od toga samo u 2018. godini sklopljeno je 52 posto ugovora. Veliki interes za zakupom poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske i uspješnost natječaja poticaji su Društvu da se poslovni prostori kojima upravlja u još većoj mjeri komercijaliziraju i da se, s obzirom na evidentnu potražnju za zakupom poslovnih prostora, poveća i broj natječaja kako bi se zadovoljile potrebe na tržištu nekretnina te u konačnici što veći broj poslovnih prostora stavio u funkciju.

Razvoj poduzetništva, rast BDP-a i s tim povezanih aktivnosti, vidljiv je prije svega kroz prihode ostvarene kroz turizam, kako u cijeloj Hrvatskoj tako i u Zagrebu koji se profilirao kao jedna od vodećih europskih turističkih destinacija. Paralelno s turizmom razvijaju se i ugostiteljska i trgovačka djelatnost, uključujući i razvoj tradicionalnih obrta te prodaju izvornih hrvatskih proizvoda. Davanjem u zakup poslovnih prostora koji se velikim dijelom nalaze baš u užim središtima gradova, Društvo daje svoj doprinos razvoju poduzetništva.

Kroz svoju aktivnost, a to je stavljanje u funkciju poslovnih prostora, Društvo direktno potiče razvoj poduzetništva, to jest svih onih koji su zainteresirani za poslovanje na atraktivnim lokacijama i onih koji planiraju širiti svoje poslovanje te posredno potiče i otvaranje novih radnih mjesta, odnosno zapošljavanje.

Stoga vas pozivamo da se uključite u dinamično tržište nekretnina i već na našem sljedećem natječaju osigurate zakup svog poslovnog prostora. Iskoristite poslovnu priliku i pronađite prostor koji odgovara baš vašim potrebama i djelatnostima koje obavljate.

Objavljeno: 4. prosinca 2018.