Dvoznamenkasti rast ključnih pokazatelja poslovanja iz 2018. nastavljen i u prvom kvartalu 2019.

Trgovačko društvo Državne nekretnine d.o.o. u 2018. godini ostvarilo je više od 88 milijuna kuna prihoda što je rast od 15,8 posto u odnosu na 2017. godinu. Neto dobit je iznosila 22,3 milijuna kuna, dok je prethodne godine bila 16,4 milijuna kuna.  Na ukupan rast prihoda najviše su utjecala strateška poslovna područja zakupa, poboljšana naplata potraživanja te stavljanje u funkciju komercijalnih nekretnina.

Društvo kontinuirano ulaže napore u podizanje kvalitete upravljanja državnim nekretninama na održiv i društveno odgovoran način, a poslovni rezultati iz 2018. s ostvarenim dvoznamenkastim rastom nastavak su uspješne realizacije ciljeva postavljenih poslovnim planom.

U 2018. godini Društvo je provelo 6 natječaja za zakup poslovnih prostora i tržištu ponudilo prostore na 120 lokacija, što je 22 posto više u odnosu na prošlu godinu. Ukupno je obrađeno 398 ponuda, a broj sklopljenih ugovora o zakupu poslovnih prostora porastao je više od četiri puta u odnosu na prethodnu godinu.

Izvrsnost poslovanja Društva u 2018. dodatno je potvrđena AAA certifikatom bonitetne izvrsnosti tvrtke Bisnode d.o.o., za koji su primijenjeni strogi financijsko-analitički kriteriji prema metodologiji jedinstvenoj za područje Europe, temeljeni na službenim godišnjim financijskim izvještajima poslovnih subjekata te na prognozi uspješnosti u poslovanju za sljedećih 12 mjeseci.

Poslovni rezultati u 1. kvartalu 2019.

Izvještaji iz 1. kvartala pokazuju da je Društvo Državne nekretnine d.o.o. odlično započelo još jednu poslovnu godinu. U svim važnim stavkama prihoda zabilježen je značajan rast. Prihod ostvaren u 1. kvartalu 2019. iznosio je 26,3 milijuna kuna, što je porast od 51 posto u odnosu na 1. kvartal prošle godine.

Društvo će nastaviti s ulaganjima u imovinu Republike Hrvatske, te s daljnjom digitalizacijom, razvojem i usavršavanjem zaposlenika i ostalim redovitim aktivnostima, poduzimajući mjere koje doprinose ostvarivanju rasta prihoda i višegodišnjim dobrim rezultatima poslovanja.

Objavljeno: 30. travnja 2019.