Dvadeset posto veći prihodi Društva u trećem kvartalu 2019. u odnosu na isti kvartal lani

Društvo Državne nekretnine d.o.o  u devet mjeseci 2019. godine ostvarilo je prihod u iznosu od 76,7 milijuna kuna, što je 20 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, dok su istovremeno u odnosu na isti lanjski period rashodi smanjeni za 4,2 posto.   

Neto dobit Društva iskazana na 30. 9. 2019. iznosi 29,1 milijun kuna te je trenutno iskazana neto dobit za devet mjeseci ove godine 30,4  posto veća u odnosu na cijelu 2018., kada je ostvareno 22,3 milijuna kuna, što je najveća neto dobit otkada Društvo posluje.

Financijski pokazatelji rezultat su konzistentne korporativne politike stavljanja poslovnih prostora u funkciju, operativnog poboljšanja poslovnih procesa i kontinuiranog reguliranja korištenja nekretnina kao i objavljivanja natječaja za zakup poslovnih prostora. Efikasno praćenje ugovornih odnosa, kao i dodatni napori uloženi u poboljšanje naplate, rezultirali su i smanjenjem ukupnih potraživanja od kupaca.

Društvo očekuje uspješnu poslovnu 2019. godinu te nastavak politike učinkovitog i racionalnog upravljanja nekretninama iz portfelja Društva kao i usklađivanja stanja na terenu s internim registrom nekretnina.

Objavljeno: 18. studenoga 2019.