Državnim nekretninama dodijeljen AAA Certifikat bonitetne izvrsnosti

Trgovačkom društvu Državne nekretnine d.o.o. dodijeljen je AAA Certifikat najviše bonitetne izvrsnosti za 2018. godinu kojime je potvrđena kvaliteta poslovanja Društva prema jednom od najvažnijih europskih standarda.

Prema ocjeni tvrtke Bisnode, vodećeg pružatelja poslovnih i bonitetnih informacija, Državne nekretnine d.o.o. uvrštene su među 5% najboljih poslovnih subjekata u Hrvatskoj.

Osnovni cilj projekta certificiranja vodećih poslovnih subjekata je unapređenje kvalitete poslovanja u Hrvatskoj, izdvajanjem onih poslovnih subjekata koji su svojim dugogodišnjim sustavnim i kvalitetnim radom zaslužili biti istaknuti kao izvrsni.

Poslovni subjekti koji ispunjavaju stroge kriterije bonitetne izvrsnosti mogu biti ocijenjeni rejtingom A, AA ili AAA, a rezultati analitičke metode izračuna koja se koristi jedinstveni su za sva tržišta Europe i temelje se na službenim godišnjim financijskim izvještajima poslovnih subjekata. Ovo priznanje bonitetne izvrsnosti dobitnike nagrade svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, uz bok poduzećima iz Europske unije jer se primjenjuju jednako strogi i dokazani kriteriji.

Neto dobit Društva u 2018. godini s rastom od 36 % u odnosu na 2017. dosegnula je iznos od 22,3 milijuna kuna. Ukupan prihod Društva u 2017. bio je 76,1 milijun kuna te je u 2018. s porastom od 16 % iznosio 88,1 milijun kuna.

Objavljeno: 14. veljače 2019.