Državnim nekretninama dodijeljen AAA certifikat bonitetne izvrsnosti

Državnim nekretninama d.o.o. dodijeljen je u 2021. godini AAA certifikat bonitetne izvrsnosti od strane Dun & Bradstreeta, bonitetne tvrtke koja u okviru međunarodnog projekta certificiranja provodi financijsku analizu poslovnih subjekata u Hrvatskoj.

Unatoč postroženim kriterijima zbog prilagodbe gospodarskoj situaciji u uvjetima pandemije te njezinim negativnim posljedicama na gospodarstvo, Državne nekretnine d.o.o. uvrštene su na temelju međunarodne metodologije i financijske analize među 0,5 posto tvrtki u Hrvatskoj koje su ispunile uvjete za izdavanje međunarodnog Certifikata bonitetne izvrsnosti kategorije AAA.

Certifikat bonitetne izvrsnosti pokazatelj je odgovornog i kvalitetno vođenog poslovnog subjekta te poželjnog partnera u poslovanju, a nositelje svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, zajedno s tvrtkama iz Europske unije s obzirom na to da se primjenjuju jednako strogi i dokazani kriteriji. U djelatnosti Upravljanja nekretninama uz naplatu ili na osnovi ugovora međunarodno priznate standarde AAA bonitetne izvrsnosti dostiže manje od 5 posto tvrtki, među kojima su i Državne nekretnine d.o.o.

Objavljeno: 8. prosinca 2021.