Državne nekretnine zaključile još jedan uspješan natječaj za zakup poslovnih prostora

Javnim otvaranjem ponuda u petak, 2. rujna 2022. u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine završen je natječaj 4/22 za zakup poslovnih prostora u vlasništvu RH. Državne nekretnine zaprimile su 92 ponude za 19 od 25 poslovnih prostora ponuđenih u Zagrebu, Karlovcu, Kutini, Osijeku, Rijeci i Sl. Brodu i ponovile uspješnost natječaja iznad 75 %.

Najveći interes iskazan je u strogom centru Zagreba, u nultoj zoni, na poznatim lokacijama poput Tesline, Gajeve i Petrićeve odnosno Bogovićeve ulice.

Poslovni prostor od 21 m2 u Teslinoj ulici u Zagrebu zainteresirao je najveći broj ponuditelja. Prema preliminarnim rezultatima najbolji od 17 ponuditelja ponudio je zakupninu gotovo pet puta veću od početne.

Drugi najveći interes iskazan je za ulični prostor od cca 87 m2 u zgradi u Gajevoj 6. Pristiglo je 11 ponuda, a postignuta je mjesečna zakupnina od 520 kn/m2, što je šest puta više od početne.

Također, veliko zanimanje je postigao prostor na adresi Frane Petrića 7, s pogledom na Bogovićevu ulicu, u neposrednoj blizini glavnog zagrebačkog trga. Za ovaj prostor od 46 m2 zaprimljeno je 10 ponuda, a temeljem najbolje ponude od 545 kn/m2 pet puta je povećana vrijednost mjesečne zakupnine.

Za Kutinu je značajan interes zabilježen za veliki poslovni prostor od 205 m2 u blizini autobusnog kolodvora. Za ovaj prostor su zaprimljene četiri ponude, a najbolja iznosi oko 140 kn/m2 dok se isti nudio po početnoj cijeni od cca 26 kn/m2.

Ovi rezultati su preliminarni, a službeni rezultati natječaja za zakup poslovnih prostora 4/22 i zapisnik s otvaranja ponuda bit će objavljeni do kraja ovog tjedna te će i ponuditelji biti obaviješteni putem pošte ili elektroničke pošte na adresu koju su naveli u ponudi. Svi zainteresirani ponuditelji za zakup državnih poslovnih prostora koji na ovom natječaju nisu bili najbolji ponuditelji mogu sudjelovati na sljedećem natječaju Državnih nekretnina.

Zainteresirani ponuditelji mogu sukreirati sljedeći natječaj na način da iskažu proaktivni interes za zakup na jedan od mogućih načina, a to je da na našim stranicama pogledaju neke od slobodnih poslovnih prostora i da iskažu neobvezujući interes za zakup.

Objavljeno: 5. rujna 2022.