Država u 6 gradova daje u zakup 30 poslovnih prostora na vrijednim lokacijama

U srijedu, 22. srpnja 2020. raspisan je natječaj za zakup 30 poslovnih prostora u vlasništvu države s rokom za predaju ponuda do 4. rujna 2020. u podne.

Većina ponuđenih prostora nalazi se na vrlo atraktivnim lokacijama u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Karlovcu, Sisku i Varaždinu, a kako bi svima zainteresiranima za podnošenje ponuda bilo omogućeno vrijeme za razgledavanje prostora, građani će sve prostore moći pogledati u dva ljetna termina, krajem srpnja i krajem kolovoza, prema rasporedu objavljenom u Javnom pozivu za zakup poslovnih prostora 5/20, uz koji su već sada dostupne fotografije prostora s tlocrtima.

U zagrebačkoj nultoj zoni ponuđeno je 5 poslovnih prostora od kojih se najveći i najatraktivniji nalazi u Teslinoj 6, površine 130 m2 s početnom zakupninom od 64 kn/m2. Dva poslovna prostora srednje veličine od 50-ak m2 nalaze se u Ilici 35 i Gajevoj 7, a dva manja veličine 15-ak m2 smještena su u donjogradskom, obrtnicima ispunjenom Miškecovom prolazu i u gornjogradskom dijelu Radićeve ulice, u blizini Kamenitih vrata.

U osječkoj nultoj zoni ponuđen je poslovni prostor od 179 m2 koji je ujedno i najveći na ovom natječaju. Početna cijena po m2 za ovaj prostrani prostor u Kapucinskoj 36 iznosi 57 kn.
U splitskoj nultoj zoni početna mjesečna zakupnina za poslovni prostor na lokaciji Hrvojeva 6 od 27 m2 iznosi 115 kn/m2. U ovaj poslovni prostor ulazi se iz jednog od najautentičnijih lokalnih predjela gradske jezgre, Starog pazara.

Svi prostori u zakup se daju u viđenom stanju, a prvi termini za pregled prostora počinju od 27. srpnja i traju do 30 srpnja, a termini u kolovozu traju od 24. do 28. kolovoza. Poslovni prostori u Zagrebu mogu se pogledati od 28. do 30. srpnja, odnosno od 25. do 27. kolovoza.

Ponude na natječaj mogu dostaviti pravne te fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost. Dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb, a sat vremena nakon isteka roka za dostavu ponuda održat će se njihovo javno otvaranje u Ministarstvu državne imovine u Zagrebu, Ulica Ivana Dežmana 10.

Rezultati prethodnog natječaja iz lipnja 2020. pokazali su kako u većini gradova i dalje postoji interes za zakup pa se i po ovom natječaju očekuje dobar odaziv i visok postotak realizacije te Državne nekretnine d.o.o. uspješno održavaju kontinuitet u aktivaciji poslovnih prostora unatoč pandemiji koronavirusa i neizvjesnosti koju je koronakriza uvela u poslovanje.

Objavljeno: 22. srpnja 2020.