Zakupom državnog prostora zaokružen poslovni projekt s notom dobrote

Ponudu poslovnih prostora u stambeno-poslovnoj zgradi na uglu Trga žrtava fašizma i ulice Kneza Mislava Državne nekretnine zaokružile su nakon javnog poziva za zakup poslovnih prostora 1/22, nakon kojega je ponuda vlasnika slastičarnice Dolcinotti, kao najbolja valjana na natječaju, zakupniku omogućila sklapanje ugovora o zakupu za posljednji slobodan prostor među lokalima s izravnim pogledom na Meštrovićev paviljon.

Poslovni prostor na lokaciji Trg žrtava fašizma 14 veličine je 118 četvornih metara pa je slastičarnica Dolcinotti danas jedna od najvećih u Zagrebu. Smještena je kao posljednja u nizu državnih prostora u ovom dijelu grada, nakon zakupnika knjižare Fraktura i caffe bara Specialty Coffee, a hrabro je otvorila svoja vrata u vrijeme Adventa 2022., započevši u državnom prostoru priču o spoju dvije ljubavi koja bi mogla nositi ime slatko pomaganje.

U pozadini slastičarne Dolcinotti nalazi se poslovni projekt s višom svrhom. Ideja je stara više godina, a adekvatan prostor za provesti ideju u djelo pronađen je među poslovnim prostorima u vlasništvu države.

Zakupljeni prostor sastoji se od središnjeg prostranog dijela u prizemlju i velike galerije koja gostima uz otvoreni dio nudi i skrovitiji prostor posebno uređen za tematske evente, a za osoblje su na galeriji smješteni i manji uredski prostori. Velika pažnja i trud posvećeni su dizajnu i uređenju čitavog prostora što je uključilo i radove na konstrukciji galerije.

Zakupnik je radi otvorenosti pogleda velike ostakljene prozore sačuvao čistima i na taj je način interijeru zadržao prirodni izvor svjetla, ali i omogućio u prostoru osjećaj stapanja s eksterijerom jer otvoren pogled kod boravka u unutrašnjosti gostima na poseban način približava vanjski trg ostavljajući dojam boravka u prirodi.

Otvoreni suradnji, otac i kći kao pokretači projekta s jedne strane i Reto centar za rehabilitaciju osoba u problemu ovisnosti i pružanje sveobuhvatne pomoći ostalim ranjivim skupinama s druge, omogućili su pojedinim osobama iz centra priliku za rad u okruženju koje potiče njihove talente i daruje im ohrabrenje na životnom putu. Kao rezultat zajedništva, u slastičarncii Dolcinotti prostor ispunjavaju radost i pozitivna energija koji se prenose na sve što rade, a i iz njihovih slastica posebno zrače ljubav i zahvalnost.

Objavljeno: 5. srpnja 2023.