U duhu vremena izvana uz moderan stil iznutra

Prizor napuštenog poslovnog prostora na adresi Bogovićeva 2 u Zagrebu zamijenila je slika novouređenog izloga trgovine.

Na javnom natječaju za zakup poslovnih prostora za obavljanje djelatnosti na ovoj izuzetno atraktivnoj lokaciji natjecalo se 65 različitih tvrtki, a ugovor o zakupu sklopljen je s najboljim ponuditeljem.

Kako je jedan od glavnih ciljeva društva Državne nekretnine maksimalno stavljanje u funkciju praznih poslovnih prostora u najužem središtu grada, ovaj uređen prostor u pješačkoj zoni, površine 130 m², pravi je primjer toga.

Otvorenju prostora prethodili su građevinski radovi za koje je zakupnik, osim odobrenja zakupodavca, trebao ishoditi i odobrenje Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode. Naime, zgrada u Bogovićevoj 2 izgrađena je u prvoj polovici 20. stoljeća i nalazi se na području zaštićenog kulturnog dobra povijesne urbane cjeline Grada Zagreba.

Povijesni pravac Bogovićeve ulice utvrđen je još krajem 19. stoljeća, nakon izgradnje monumentalne palače Prve hrvatske štedonice i palače Farkaš, a njezin istočni smjer jedan je od šest prilaza koji vode do poznatog zagrebačkog Cvjetnog trga.

Objavljeno: 13. prosinca 2018.