Od zapuštenog prostora do trgovine hrvatske modne kuće

Dobar primjer učinkovitog stavljanja u funkciju poslovnih prostora kojima upravlja društvo Državne nekretnine onaj je u najužem centru grada Zagreba, u Amruševoj 19. Poslovni prostor na toj adresi veličine je oko 350 m² i u samo nekoliko mjeseci od neuglednog je prostora pretvoren u funkcionalan prodajni prostor.

Svog je zakupnika tražio na natječaju Državnih nekretnina u prosincu 2017. godine. Najbolju ponudu dala je hrvatska modna kuća ELFS te je prostor zakupnicima predan na korištenje. Ugovor o zakupu sklopljen je na pet godina.

Novi „stanari“ Amruševe 19 željeli su poslovni prostor što prije osposobiti. Prema njihovim riječima, uslijedile su birokratske procedure, odnosno pribavljanje potrebnih suglasnosti, a velik broj izvođača radova dva je mjeseca obavljao građevinske poslove. Prije nego što je ovaj prostor u samom centru grada stavljen u funkciju, trebalo je riješiti dotrajale instalacije i mnoge druge infrastrukturne probleme.

Trgovina je otvorena polovinom travnja, a zakupnik je ocijenio i dosadašnje poslovno iskustvo i suradnju s Državnim nekretninama: „Budući da smo u vrlo kratkom roku htjeli preseliti u prostor koji smo dobili na natječaju kao najbolji ponuditelji, intenzivna komunikacija sa zaposlenicima tvrtke bila je i više nego potrebna. Zahvaljujući profesionalnosti i suradnji prostor smo priveli svrsi u rekordnom roku.“

Objavljeno: 5. studenoga 2018.